Aktuell status
Ej anmäld
Pris
Gratis

Introduktion

Har du någon gång hamnat i en diskussion om vilken som är världens svåraste sport?

Självklart valde du att prata för din sport, hockey och du radade självklart upp flera exempel om varför just hockeyn är så svår att utöva!

Hockeyn är en väldigt svårt sport att utöva för det är många olika saker du behöver behärska för att klara av. 

Om vi bryter ner en match i delar så skall du spela flera perioder som är 5-20 minuter. Du åker ut på isen och farten varierar från att stå still till att ha högsta fart. Efter ett tag skall du sätta dig i båset och vila för att sedan hoppa ut igen och flytta din kropp ute på isen och åter variera farten från sakta till snabbt.

I en match som spelas 3×20 minuter är du inne 5-9 byten varje period och vid varje tillfälle är du inne 30-60 sekunder. Ute på isen står du dessutom inte på dina fötter utan din fötter sitter, hårt knutna i en skridskor som har endast några millimeter metall i isen. Dessutom är du inte själv då du har flera lagkompisar och motståndare som du behöver anpassa dig till.

För att lägga på ännu en sak så finns det ju olika roller i hockeyn som varierar i stor skala. Hockeyn och olika fysiska förmågor skiljer sig om du är målvakt, back eller forward. Den varierar också beroende om du spelar på vänster eller höger sida.

Låter det svårt att spela hockey? Hockey ÄR en av världens svåraste sporter och det kommer att kräva jättemånga träningstimmar!

Därför behöver du veta vad det är som krävs för träning!